Ruuvi Innovations Oy
Buy Now

FAQRuuviTag (Finnish)

 • Kuinka kauan paristo kestää?

  Paristokesto

  RuuviTag käyttää käyttäjän vaihdettavissa olevaa CR2477-paristoa.

  Paristo kestää normaalikäytössä n. 2-3 vuotta. Kylmä ja kuuma voivat vaikuttaa paristokestoon. Tarkempaa tietoa eri ohjelmistoversioiden vaikutuksesta käyttöikään löytyy osoitteesta lab.ruuvi.com/dfu

 • Saunaan?

  Kestääkö saunassa?

  Anturin yksi suosittu käyttöpaikka on sauna. Käyttäjäpalautteen mukaan laite toimii tässä tarkoituksessa hyvin.

  Vakioparisto on suunniteltu valmistajan mukaan enimmillään 70 °C:n lämpötilaan. Lyhytkestoisesti paristo voi käyttäjäpalautteen perusteella kestää kuumempiakin olosuhteita.

  Ruuvilta voi saada myös erikoisparistoja, jotka on määritelty toimimaan 85 °C:hen saakka. Elektroniikka toimii lämpötiloissa -40...85 °C.

  On suositeltavaa asentaa anturi saunassa korkeudelle, joka ei ole kuumin kohta.

   

 • Veteen?

  Voiko upottaa veteen?

  RuuviTag on IP67-suojattu. IP67-suojaus ei kuitenkaan tarkoita pitkäaikaista upottamista veteen. Radioaallot kantavat veden alta huonosti.

  Mikäli laitteita halutaan käyttää kosteissa olosuhteissa, on lisäsuojaus suositeltavaa. RuuviTagin voi suojata esimerkiksi Minigrip-pussilla. Toinen mikä voi parantaa kosteuskestävyyttä on teipata kannen hengittävä tarra umpeen vedenpitävällä teipillä.

  Paljun lämpötilan mittaaminen on suosittu käyttökohde. Laite voi kellua suojattuna veden pinnalla kuuluvuuden pysyessä kohtuullisena.

   

 • Historian tallentaminen

  Tallentaako laite mittaushistorian sisälleen?

  RuuviTag lähettää oletuksena tietonsa ulos n. sekunnin välein eikä tallenna mitään sisäiseen omaan muistiinsa.

  Olemme viimeistelemässä ohjelmistoa, joka pitää muistissa 3 500 mittapistettä. Ohjelmisto on kokeiluasteella ja tiedot voidaan lukea Ruuvi Station -mobiilisovelluksella ulos.

  RuuviTagin ohjelmiston päivittämisen voi tehdä näiden ohjeiden mukaan.

 • Kantama

  Miten kauas laite kuuluu?

  RuuviTag lähettää tietonsa Bluetooth-yhteyttä käyttäen. Anturitiedot on pakattu pieniin paketteihin, jotka lähetetään ympäristöön tietämättä ottaako niitä käyttäjän älypuhelin vastaan vai ei.

  Kuuluvuus on yleensä parempi kuin yhdistettävillä laitteilla (esimerkiksi langattomat kuulokkeet). Sisätiloissa jopa kymmeniä metrejä, ulkotiloissa suoran näkyvyyden tapauksessa jopa 200 metriä. 

  Kuuluvuuteen vaikuttavat monet tekijät kuten vastaanottimen laatu, ympäristön esteet, vesisade jne. On vaikea arvioida kokeilematta, kuinka kauas laite kuuluu tietyssä sijoituspaikassa.

 • Etäseuranta internetistä

  Voinko lukea tietoja etänä?

  RuuviTag toimii vain Bluetooth-yhteyden kantaman rajoissa (n. 10-200 metriä).

  On kuitenkin mahdollista seurata tietoja etänä kolmansien osapuolien työkaluja käyttäen. Esimerkiksi suomalainen meazurem.com tarjoaa yhteensopivaa helppokäyttöistä etäseurantatyökalua. Voit myös tutustua foorumillamme muihinkin lukuisiin käyttäjiemme rakentamiin etäseurantaratkaisuihin.

 • Liikkeen mittaaminen

  Mitä liikettä laite mittaa?

  RuuviTag mittaa jatkuvasti maan keskipisteeseen kohdistuvaa kiihtyvyyttä.

  Näitä tietoja voi käyttää hyväksi monella tapaa, mutta peruskäytössä oleellisinta on vakiona mukana tuleva firmware-ohjelmiston ominaisuus, joka pitää yllä tietoa tärähdysten lukumäärästä.

  Tämä lukumäärätieto lähetetään jokaisen datapaketin mukana. Mikäli laskurin arvo on kasvanut, tietää viestin vastaanottaja, että viimeisimmän ja sitä edellisen vastaanotetun paketin välissä on havaittu liikettä.